Uudised

Pühajärve Ranna Gurmee õhtusöökide menüüst leiab rikkalikke maitseelamusi

13.-14. septembril toimub Pühajärve laululaval toidukultuuri festival Pühajärve Ranna Gurmee. Koguperefestivalil saab kauni Pühajärve kaldal nautida nii head muusikat, kui ka head toitu. Gurmeesõpru ootab mõlemal festivalipäeval neljakäiguline Suur Õhtusöök.

 

Suur Õhtusöök toimub Pühajärve rannapargis telgi all. Süüa teevad tuntud Eesti tippkokad – Joel Ostrat ja Koit Uustalu, koos nendega on kokkamas tuntud otepäälased.

Esimesel festivalipäeval võõrustavad külalisi peakokk Joel Ostrat ning laulja Margit Tali ja spordiguru Jaak Mae. „Menüüs on lisaks nii Jaagu kui ka Margiti mõtted. Jaak küll ütles, et ta ei tee süüa, aga kõik üheskoos saime suurepärase tulemuse,“ sõnas Joel Ostrat. „Menüü peegeldab ehedalt Lõuna-Eestit – see algab kalalkäiguga, siis kohtame jahimehi ja ajame nendega juttu, käime metsast läbi ja lõpetame vanaema juures.“

Teisel festivalipäeval panevad oma oskused proovile peakokk Koit Uustalu ning Riigikogu liige Kristiina Šmigun-Vähi ja ettevõtja Jüri Makarov.

“Mulle on alati meeldinud väljakutsed ning minu suurimaks eesmärgiks on alati olnud kasutada kohalikku toorainet. Menüü sündis koostöös Kristina ja Jüriga arvestades nende isikupära ja ideid. Jüri on alati olnud seotud metsade ja põldudega, kuna kasvatab ise kitsi ja erinevaid põllusaadusi. Ühel korral sain Jüri juures proovida suitsukitse, mis inspireeris mind kasutama seda suurepärast toorainet eelroas,“ rääkis Koit Uustalu. „Minu panus menüüsse on kaks lemmikut: Peipsi sibul supis ja forell, mis on suurepärase maitsega kala. Kristina lemmikmagustoit on aga panna cotta astelpajumoosiga. See inspireeris mind looma magustoidu, mis on valmistatud kohalikest marjadest ja talupiimast.”

Menüüde detailid võivad muutuda vastaval tooraine kättesaadavusele. Õhtusöökidele on juurde sobitatud joogivalik.

Pühajärve Ranna Gurmeel astuvad üles armastatud Eesti artistid – Marek Sadam ja Martin Trudnikov (Sadamasild), Jäääär, Dagö, Marianne Leibur, Raivo Tafenau ja Ain Agan. Rahvakultuuri austajatele esinevad piirkonna isetegevuskollektiivid. Lisaks sellele on koguperefestivalil ka lasteala – lapsi lõbustab mõlemal päeval armastatud printsess Elsa.

Kogu päeva vältel toimuvad kohapeal degusteerimised, kohal on üle 20 suverestorani ja suur hulk Eesti tootjaid. Külastajad saavad osaleda põnevas maitserännakus, kus on võimalik kuuest erinevast suverestoranist saada mõnus tasuta maitseamps. Kohal on ka grillmeister Tarmo Märss Lande Grillikojast. See aga tähendab seda, et vardasse aetakse kaks tervet siga, mis küpsevad kohapeal kuldpruuniks ja mis jagatakse kõigi maitserännakus osalejate vahel.

 

Toiduhuvilised saavad kuulata konverentsi toidukultuuri teemadel. Avatud on kodukokkade teematelk, kus parimad kodukokad pakuvad oma hõrgutisi ainult sellel sündmusel.

Pühajärve Ranna Gurmee on suurepärane võimalus kogu perele avastada ja kogeda põnevaid Lõuna-Eesti maitseid. Avatud on lasteala, kus lastega tegelevad erinevad tegelaskujud ja loomulikult on põnevat toimetamist kogu päevaks.

Pühajärve Ranna Gurmeed korraldab Otepää Vallavalitsus ja Otepää Kultuurikeskused. Pühajärve Ranna Gurmee on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Euroopa kultuuripealinna tegemisi toetavad A. Le Coq, Delfi Meedia, Topauto ja Lux Express.

Festivalil on oma koduleht https://rannagurmee.ee/, kust leiab infot kahepäevase toidufestivali esinejate, külaliste ja piletihindade kohta. Vaata ka Pühajärve Ranna Gurmee Facebooki lehte!

Piletid on müügil Piletilevis, kiirusta! Tutvu menüüdega SIIT

Lisainfo:
Peakorraldaja Ago Arro tel 523 5762
Ago.Arro@otepaa.ee

Fotodel: Joel Ostrat, Koit Uustalu ja küpsetatud siga. Fotod: erakogu ja Lande Grillikoda  

Toetajad